سفارش تبلیغ
صبا ویژن

چگونه.....را انجام دهیم

با خوردن غذاهای سالم سلامت کبد را حفظ کنید

 

با خوردن غذاهای سالم سلامت کبد را حفظ کنید

کبد یکی از مهمترین اندام های داخلی بدن انسان است که اختلال عملکرد آن باعث ایجاد بسیاری از اختلالات در سلامت بدن و عملکرد سایر اندام ها می شود. مصرف غذاهای ناسالم باعث اختلال در عملکرد کبد می شود. در این بخش ، ما 15 ماده مغذی مفید برای سلامت کبد را معرفی خواهیم کرد.

15 ماده غذایی شگفت انگیز برای سالم نگه داشتن کبد

همه ما می توانیم روزهای خود را با جمع آوری لیستی از سمومی که از طریق هوا ، آب و حتی غذا وارد بدن ما می شوند ، سپری کنیم. اما یک چیز باقی مانده و آن انتخاب های ماست. اگرچه سموم مختلف از راه های مختلف می توانند وارد بدن شده و اندام های حیاتی بدن را تحت تأثیر قرار دهند ، اما انتخاب های آگاهانه برخی غذاها نتیجه عکس و خاصیت سم زدایی شگفت انگیزی دارد.

کبد یکی از مهمترین غدد بدن است که وظیفه دفع سموم از مواد مضر مانند الکل ، مواد مخدر و ... را بر عهده دارد ، در حالی که قند ذخیره شده در بدن را به قند قابل استفاده ، گلبول های قرمز تبدیل می کند. پیری را از بین می برد ، اسیدهای آمینه خون را تنظیم می کند و منجر به ذخیره آهن و پردازش هموگلوبین در بدن می شود.

 

 

سلامتی کبد

 

خوردن غذاهای سالم به سلامت کبد کمک می کند.

در همین حال ، برخی از غذاها تأثیر فوق العاده ای در سم زدایی از این ارگان مهم بدن دارند.

چغندر و هویج: هویج سرشار از گلوتاتیون است ، پروتئینی که به سم زدایی کبد کمک می کند. هر دو گیاه از نظر فلاونوئیدها و بتاکاروتن بسیار بالا هستند. خوردن هویج و چغندر به تحریک و بهبود عملکرد کلی کبد کمک می کند.

 

گوجه فرنگی سرشار از گلوتاتیون است و حاوی لیکوپن است که می تواند به مبارزه با سرطان سینه ، پوست و ریه کمک کند.

 

گریپ فروت: منبع دیگری از گلوتاتیون است که کبد را پاک می کند. گریپ فروت همچنین سرشار از ویتامین C    و آنتی اکسیدان است که باعث افزایش تولید آنزیم های پاک کننده کبد و روند پاک سازی طبیعی کبد می شود.

 

اسفناج: اسفناج خام منبع اصلی گلوتاتیون است و به پاکسازی کبد کمک می کند. سبزیجات سبز مانند اسفناج همچنین منبع غنی از کلروفیل است ، یک رنگدانه طبیعی که برای سلامت کلی کبد مفید است.

 

مرکبات: لیمو ، لیمو و غیره حاوی مقادیر زیادی ویتامین C هستند که به تحریک کبد و سنتز سموم قابل جذب در آب کمک می کند.

کلم: کلم اثر سم زدایی شدیدی روی کبد دارد. این سبزیجات حاوی موادی هستند که برخی سموم را در بدن خنثی می کنند. مانند نیتروزامین موجود در دود سیگار ، و آفلاتوکسین موجود در بادام زمینی. کلم همچنین حاوی موادی به نام "گلوکوزینولات" است که باعث تولید آنزیم هایی در کبد می شود که برای انجام فرآیند سم زدایی لازم است.

 

زردچوبه: مورد علاقه کبد است و به افزایش سم زدایی کبد کمک می کند.

 

گردو منبع خوبی از گلوتاتیون ، اسیدهای چرب امگا 3 و اسید آمینه آرژنین است که از عملکرد طبیعی کبد پشتیبانی می کند ، به ویژه هنگامی که کبد مسئول سم زدایی آمونیاک باشد.

 

آووکادو: این میوه همچنین دارای خواص گلوتاتیون برای کبد است.

 

سیب: حاوی پکتین و سایر مواد شیمیایی ضروری برای ترشح سموم از دستگاه گوارش است. سیب تحمل بار سمی را در طی فرآیند پاکسازی برای کبد آسان می کند.

 

سیر: سیر حاوی آلیسین (نوعی آنتی اکسیدان) است که یک ترکیب گوگردی است و برای سم زدایی بهتر و موثرتر کبد لازم است. سیر به کبد کمک می کند بدن را از جیوه ، برخی مواد افزودنی غذایی و استروژن پاک کند.

 

سلامتی کبد

سیر به حفظ کبد سالم کمک می کند.

ریشه قاصدک: این گیاه به تجزیه چربی ها توسط کبد ، تولید اسیدهای آمینه و به طور کلی از شر سموم کمک می کند.

 

مارچوبه: ادرار آور است و به پاکسازی کبد و کلیه ها از سموم کمک می کند.

 

چای سبز: سرشار از آنتی اکسیدان های گیاهی است که به عملکرد کبد کمک می کنند.

 

روغن زیتون: روغن زیتون ، روغن کنف و بذر کتان پشتیبانی خوبی برای کبد برای از بین بردن سموم مضر از بدن هستند.

 

استفاده از گیاهان برای تقویت کبد

 

برخی گیاهان را می توان برای تقویت عملکرد کبد استفاده کرد ، از جمله مریم گلی ، کنگر ، رزماری و بولداگ. چنین گیاهانی تولید صفرا را افزایش می دهند ، فعالیت آنزیمی کبد را بهبود می بخشند ، یا جریان خون و فعالیت عصب کبدی را افزایش می دهند. گیاهان باید با احتیاط مصرف شوند ، زیرا برخی از آنها می توانند برای کبد مضر باشند.